Esikatsele PDF
Siirry latauskeskukseen Tulosta

Asiakkaat

Finnveran asiakkaita ovat niin suomalaiset aloittavat mikroyritykset kuin kotimarkkinoilla toimivat tai kansainvälistymällä kasvua hakevat pk-yrityksetkin. Voimme rahoittaa EU:n määritelmän mukaisia pk-yrityksiä sekä tätä suurempia yrityksiä, mikäli yrityksen tai konsernin liikevaihto on enintään 300 miljoonaa euroa. Asiakkaitamme ovat myös suomalaiset vientikauppaa harjoittavat suuryritykset, näiden ulkomaiset ostaja-asiakkaat sekä kotimaiset ja ulkomaiset viennin rahoittajapankit.

Finnveran asiakasmäärä vuoden 2015 lopussa oli 28 450. Edellisvuoteen verrattuna asiakasmäärä laski hieman. Asiakkaista 89 prosenttia oli mikroyrityksiä, 10 prosenttia muita pk-yrityksiä ja 1 prosentti suuryrityksiä. Asiakkaista 20 prosenttia oli yrittäjiä, joille on myönnetty yrittäjälainaa sijoitettavaksi yrityksen pääomaksi tai yhtiöpanokseen. Nopeinta Finnveran asiakasvaihtuvuus on pienrahoituksessa, jossa rahoitusmäärät ovat pienimmät, ja asiakkaiden rahoitustarpeet yleensä kertaluontoisia.

Asiakasyritykset kokoluokittain 31.12.2015, %

Mikroyritykset Muut pk-yritykset Suuryritykset
89 10 1

Voimme olla mukana rahoitusjärjestelyissä silloin, kun yrityksellä on edellytykset kannattavaan liiketoimintaan, mutta rahoitus ei järjesty kaupallisilta markkinoilta esimerkiksi riittämättömien vakuuksien vuoksi. Viennin rahoituspalveluilla mahdollistetaan vientikauppoja ja suojaudutaan niihin liittyviltä riskeiltä.

Asiakkaat tavoittavat Finnveran usean kanavan välityksellä. Vuonna 2015 uudistimme verkkosivumme entistä asiakaslähtöisemmiksi. Meihin voi ottaa yhteyttä myös puhelinpalvelun, sähköisen asioinnin ja sosiaalisen median kautta. Henkilökohtaisissa tapaamisissa keskustelemme asiakkaan kanssa rahoitustarpeiden yksityiskohdista.

Case image

Case: Finnvera VRT Finland Oy:n kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistajana

VRT Finland on vuonna 2010 perustettu yritys, joka on erikoistunut vedenalaisten rakenteiden tarkastamiseen kaikuluotauksen avulla.
Lue lisää
×

Kerro kaverille

Oma nimesi
Oma sähköpostisi
 
Sähköpostin otsikko
Viesti
 
Kavereiden sähköpostit

 Lisää kaveri